Alla inlägg den 2 september 2014

Av Birgitta, Cicci och Lena - 2 september 2014 16:00

I fyran och femman arbetar vi just nu med demokrati i ämnet samhällskunskap. Vi har diskuterat vad demokrati är samt det kommande valet. Vi har även pratat om hur det kan se ut för människor i olika delar av världen som inte lever under demokratiska förhållanden.

Nu har eleverna i grupper börjat skapa egna partier. Varje klass kommer sedan att rösta fram ett parti som ska representera klassen i skolvalet som kommer ske vecka 38. Varje parti fokuserar på fyra punkter: skola, miljö, fritid och en valfri punkt.

Mål för området i samhällskunskap är:
Att veta vad demokrati är och hur demokratiska beslut fattas. Känna till det lokala beslutsfattandet, till exempel i elevråd och föreningar. Hur individer och grupper kan påverka beslut.
Politiska val och partier i Sverige. Riksdagen och regeringen och deras olika uppdrag. Politiska skiljelinjer i aktuella frågor som har betydelse för eleven.

Skolans demokratiska uppdrag:
Eleven skall utveckla kunskaper om demokrati samt mänskliga fri- och rättigheter genom undervisningen. Få en förståelse för det demokratiska systemet och representativa ordningen. Se detta med en historisk och internationell inblick.
Eleven skall arbeta i demokratiska arbetsformer.
Eleven skall arbeta i en skolmiljö som gestaltar och levandegör skolans värdegrunder för att fostra demokratiska medborgare. Där innefattar demokratiska värderingar och respekten för mänskliga rättigheter.

/Rebecca

Av Birgitta, Cicci och Lena - 2 september 2014 13:32

NO är nu i fyran uppdelad i ämnen. Just nu har vi kemi på ett pass och biologi på det andra. Förmågorna är de samma för alla ämnena men det centrala innehållet skiljer sig såklart åt. På kemin ägnar vi oss åt vattnets egenskaper och ska senare läsa om vattnets kretslopp. 

I måndags pratade vi om vattenmolekyler och hur dessa rör sig beroende på vilken form vattnet har. I fast form rör sig vattenmolekylerna inte och det blir is, i flytande form rör sig molekylerna i lugn hastighet och vattnet är rinnande och i gasform så poppar molekylerna runt som popcorn och far iväg. Här kommer några av dokumentationerna av vattnets olika former. Ni får vrida på huvudet när ni tittar för jag har inte kommit på hur man lyckas vrida bilderna :-).

/Cicci

         

Av Birgitta, Cicci och Lena - 2 september 2014 13:23


Nu har matematiken kört igång ordentligt. Vi har rivstartat med decimaltal. För att konkretisera talen använder vi oss så här i början av bilder och plockmaterial. Då ser man en hel, tiondelar och hundradelar på ett lättare sätt. Vi kommer snart in på negativa tal också. 


/Cicci

 



       

Presentation


Välkommen till årskurs 4 på Friskolan Hästens!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Jag fick en inblick i hur pedagogerna jobbar kring mitt barn i skolan.
 Håller med.
 Håller delvis med.
 Håller med lite.
 Håller inte alls med

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards